Zdrowie wg Doktora Ludwiczka

Od zarania dziejów zdrowie postrzegane było jako wartość najwyższa. Już w starożytności panowało przekonanie, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Podstawowym warunkiem przyjmowania zdrowych zachowań i rezygnacji z tych szkodliwych jest edukacja. W związku z tym Fundacja Zdrowie Dziecka chcąc wesprzeć proces kształtowania prozdrowotnych nawyków u dzieci realizuje projekt „Zdrowie wg Doktora Ludwiczka” finansowany ze środków International Paper.

Akcja obejmuje wizytę edukacyjną grupy przedszkolnej w Szpitalu Dziecięcym im. św. Ludwika w Krakowie przy ul. Strzeleckiej 2 oraz wykonanie profilaktycznych badań w kierunku płaskostopia i analizy składu ciała. Po zajęciach rodzice dzieci otrzymają zwrotną informację dotyczącą wyników badań oraz ewentualnych dodatkowych zaleceń.

Zachęcamy krakowskie przedszkola do włączenia się do projektu.
Kontakt: [email protected].

Pamiętajmy, że postawy prozdrowotne ukształtowane w dzieciństwie są najtrwalsze.

Miło przeczytać w Mikołajki artykuł na Onet, że nasza Fundacja znalazła się w gronie 3. krakowskich organizacji z dotacją International Paper na realizację projektu społecznego.

Jak zbudowany jest człowiek? Na czym polega zdrowy styl życia? Tego uczymy krakowskich przedszkolaków, a przy okazji mierzymy, ważymy i sprawdzamy, czy maluchy nie mają płaskostopia. A wszystko to w ramach projektu „Zdrowie według Doktora Ludwiczka”, który jest finansowany przez International Paper